Het verschil

Wat is het verschil tussen klassieke homeopathie, klinische homeopathie en complexe homeopathie?

In de klassieke homeopathie wordt niet de ziekte behandeld, maar wordt er gekeken naar de persoonlijkheid van de mens met zijn klachten. Er wordt naar de mens in zijn geheel gekeken op lichamelijk, mentaal, emotioneel en sociaal vlak. Het herstelt diepere verstoringen van de vitale mens. Er wordt een middel gebruikt wat het beste past bij de mens met al zijn klachten.

In de klinische homeopathie worden de klachten op zich behandeld. De lichamelijke klacht met de symptomen wordt specifiek behandeld. Er wordt verder niet naar de persoonlijkheid van de mens gekeken. Deze middelen zijn vrij te verkrijgen bij de supermarkt en drogist. Het middel geeft een tijdelijke verlichting van de klachten.

In de complexe homeopathie worden de klachten behandeld van de mens. Er wordt niet naar de persoonlijkheid van de mens gekeken. Hierbij worden verschillende middelen die werkzaam zijn voor een klacht bij elkaar in een dosis gebracht. Er wordt vanuit gegaan dat er altijd wel een middel is in de dosering die werkt tegen de klachten. Wat de andere middelen doen is daarbij onduidelijk.