Ank Wichers

Ank Wichers

Ik ben Ank Wichers, geboren in 1963, opgegroeid in Rotterdam en Vlaardingen. Met mijn man en 3 kinderen meer dan 25 jaar wonend in de Hoeksche Waard. Na mijn opleiding voor verzorgende heb ik verschillende opleidingen gevolgd  in de gezondheidszorg. Inrichtingswerk, Management voor zorg en verpleeghuizen, Zorgverlening en Commercialiteit voor de ouderenzorg hadden mijn interesse. Al die jaren heb ik met veel plezier mijn werk gedaan en nog altijd heb ik veel interesse in de mens.

  
 

Eigen ervaringen met homeopathie

Vanuit mijn jeugd was ik gewend, in aanvulling op de huisarts, naar een natuurarts te gaan.

Begin 2002 ben ik in contact gekomen met een klassiek homeopaat naar aanleiding van aanblijvende klachten van eczeem en benauwdheid bij mijn jongste dochter. Ondanks de reguliere medicatie en zorg kwamen de klachten steeds weer terug. Dit was voor ons reden om andere mogelijkheden voor genezing te onderzoeken. Na een eerste consult bij een klassiek homeopaat kregen wij een homeopathisch middel mee. Dit was een klein korreltje ter grootte van een speldenknop. Dit gaf als resultaat een verbetering van haar eczeem klachten. Na enkele maanden hebben wij nogmaals een bezoek gebracht en kreeg zij een ander middel. Dit gaf een duidelijke verbetering van haar benauwdheidsklachten en het eczeem was voorgoed verdwenen.

Ook voor onze zoon, die benauwdheidsklachten en slaapproblemen had, heeft de homeopathie al na een eerste consult de slaapproblemen verholpen. Na nog enkele consulten waren ook de benauwdheidsklachten weg. Gaandeweg de jaren heeft een enkele ondersteuning met een middel voor allerlei klachten en kinderziekten voor een afdoend resultaat gezorgd bij onze drie kinderen.

Enthousiast door de positieve effecten van de homeopathische middelen ging ik zelf naar de klassiek homeopaat in verband met mijn vermoeidheidsklachten. Al langere tijd zat ik niet lekker in mijn vel. Dit kwam door slaaptekort vanwege gezondheidsproblemen van mijn kinderen. Het was verbazingwekkend hoeveel energie ik had na het eerste gesprek en de inname van het homeopathische middel. Tevens merkte ik in mijn werk als zorgconsulent, dat er een enorme behoefte is met zorg en aandacht aanvullend mee te kijken met de reguliere zorg en hulpverlening.

Vanuit mijn werkervaringen en de gebeurtenissen in mijn privéleven ging ik mij steeds meer interesseren voor de klassieke homeopathie. Dit  boeide mij zo dat ik een cursus EHBO voor klassieke homeopathie ben gaan volgen. Aansluitend een vervolgcursus en een basis en vervolgcursus Bach Bloesemtherapie.

Na deze cursussen wilde ik meer weten over de werking en de herkomst van de homeopathische middelen. Steeds meer kreeg ik de behoefte om andere mensen hier ook enthousiast over te maken en hen hiermee te ondersteunen in hun levensloop. Dit was voor mij de reden om de zesjarige studie Klassieke Homeopathie te volgen en deze helende wijze in de praktijk te brengen.

 

 

Opleidingen en cursussen

2016School voor Homeopathie Amersfoort Klassiek homeopaat
HBO Medische Basiskennis (CPION) ARS Medica bij School voor Homeopathie 
2018Orthomoleculaire Geneeskunde
2019Vrouwelijke Hormonen
2020Homeopathische behandeling van moeheid na Lyme en Pfeiffer

Behandeling van restklachten bij Corona

ADHD, ADD, Autisme 

Homeopatic Detox Therapy
2021Homeopathie bij hoofdpijn en migraine

Homeopathie bij eczeem en psoriasis

Homeopatic Detox Therapy